Основные аспекты анализа конкурентной структуры отрасли в практике ТНК - Белошапка, В.А. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Важность правильного выбора целевых приоритетов деятельности ТНК предъявляет особые требования к качеству анализа внешнесредовых условий деятельности на международных рынках. На примерах фармацевтических ТНК показаны роль и инструменты анализа конкурентной структуры отрасли. Использование этих инструментов позволяет идентифицировать возможности, которые имеет компания в плане инициирования выгодных для нее рыночных изменений. Важливість правильного вибору цільових пріоритетів діяльності ТНК визначає особливі вимоги до якості аналізу зовнішньосередовищних умов діяльності на міжнародних ринках. На прикладах фармацевтичних ТНК показні роль та інструменти аналізу конкурентної структури галузі. Використання цих інструментів дозволяє ідентифікувати можливості, що має компанія в плані ініціювання вигідних для неї ринкових змін. Importance of setting the right targets and priorities of TNC's asks for special requirements regarding the quality of external environmental analysis of international market operations. Based on examples of pharmaceutical TNCs the role and tools of competitive structure analysis are shown. By using these tools the company can identify opportunities to initiate beneficial market changes.