Деякі проблеми реформування інституційних основ системи політичних відносин та влади в державах транзитного характеру (на прикладі України) - Бунецький, Л.Л. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Здійснено аналіз проблем реформування інституційної системи політичних відносин та влади в Україні з позицій сучасного досвіду держав, що досягли цікавих результатів в умовах близьких Україні. Досліджуються деякі особливості сучасних реформаційних процесів політичних відносин в Україні, резервів їх подальшого розвитку. Запропоновані прикладні аспекти реформування інституційних основ системи державної влади та політичних відносин сучасного українського суспільства. Осуществлен анализ проблем реформирования институционной системы политических отношений и власти в Украине из позиций современного опыта государств, которые достигли интересных результатов в условиях близких Украине. Исследуются некоторые особенности современных реформаційних процессов политических отношений в Украине, резервов их последующего развития. Предложены прикладные аспекты реформирования институционных основ системы государственной власти и политических отношений современного украинского общества. This article analyses some problems of the reformation of the institutes of state authorities in Ukraine from the position of the up-to-date experience of the countries which had obtained interesting results in conditions close to those of Ukraine. This article reveals some particularities of the reformation processes of the institutional structure of authorities and of political relations in Ukraine and the perspectives of their following development. The article also proposes some applied aspects of reformation of the institutional basis of political relations and authorities of the contemporary Ukrainian society.