Громадські об'єднання у здійсненні більшовицьких культурних перетворень в Україні в 20-х - початку 30-х рр. ХХ ст. - Свистович, С.М. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статті на основі маловідомих архівних джерел, статистичних видань та матеріалів періодичної преси висвітлюються особливості реалізації більшовицьких культурних перетворень в Українські СРР у 20-ті - початку 30-х років ХХ століття та участь у їх здійсненні громадських об'єднань. В статье на базе малоизвестных архивных источников, статистических изданий и материалов периодической печати рассматриваются особенности реализации большевицких культурных преобразований в Украинской ССР в 20-е - в начале 30-х годов ХХ века и участиев их в осуществлении общественных организаций. In article presented public associations in the realization of Bolshevistic cultural reforms in the Ukraine in 1920-1930 years.