Міське право Львова: від магдебургії до статутного права - Кіселичник, В.П. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті розглядається міське право Львова ХIV . початку ХХ ст., яке хронологічно поділяється автором на періоди (цикли) магдебурзького і статутного права. Висловлюється думка, що перехід наприкінці ХVIIF ст. від магдебурзького до статутного права зумовлювався багатьма історичними чинниками, насамперед потребами модернізації суспільства. Наголошується на приватному характері магдебурзького права і публічному характері статутного права. В статье рассматривается городское право Львова ХIV . начала ХХ в., которое хронологически делится автором на периоды (циклы) магдебургского и статутного права. Высказывается мнение, что переход в конце ХVIIF в. от магдебургского к статутному праву был обусловлен многими историческими факторами, прежде всего потребностями модернизации общества. Подчеркивается частный характер магдебургского права и публичный характер статутного права. The municipal law of Lviv of ХIV . beginning of ХХ century is described in this article. Itis divided chronologically by author into the periods of Magdeburg and statute law. Here’s expressed the thought that the transion from the Magdeburg to statute law in the end of ХVIII century had been caused by many historical reasons for society modernization. There’s been stressed the private character of Magdeburg law and public character of statute law.