Правовідношення в контексті дослідження права (до методології пізнання) - Ющик, О.І. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
Стаття присвячена критиці висловленої в літературі точки зору на правовідношення як спеціальний метод дослідження права та обґрунтуванню необхідності належного використання для цього дослідження методу сходження від абстрактного до конкретного в його Марксовому розумінні. Статья посвящена критике высказанной в литературе точки зрения на правоотношение как специальный метод исследования права и обоснованию необходимости надлежащего использования для указанного исследования метода восхождения от абстрактного к конкретному в его Марксовом понимании. The article is devoted to the critical analysis of the represented in the literature point of view at the legal relation as a special method of research in law and substantiation of the necessity of proper application for the defined research of the method of reasoning from abstract to concrete (categories) in it's Marx' interpretation (understanding).