Праворозуміння як теоретичне підґрунтя дослідження правового регулювання - Тарахонич, Т.І. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
Аналізується категорія «праворозуміння», типи праворозуміння. Пропонується теоретичне обґрунтування категорії «праворозуміння» з точки зору її зв’язків з категорією «правове регулювання». Анализируются категория «правопонимание», типы правопонимания. Предлагается теоретическое обоснование категории «правопонимание» во взаимосвязи с категорией «правовое регулирование». Here`ve been analyzed the categories of law interpretation (understanding), types of law interpretation (understanding) & proposed theoretical substantiation of law interpretation in connection with legal regulation.