Теоретико-правові аспекти взаємодії економічних інтересів держави і суспільства - Варич, О.Г. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
Автор у статті розглядає питання, що стосуються функціонального призначення держави, концептуальних підходів до визначення поняття «інтерес» у праві, реалізації економічних інтересів держави і суспільства, проблеми їх взаємодії та реалізації. Автор в статье рассматривает вопросы, касающиеся функционального назначения государства, концептуальных подходов к пониманию понятия «интерес» в праве, реализации экономических интересов государства и общества, проблемы их взаимодействия и реализации. In the article the author highlights issues concerning functional analyzis of the state, conceptual approaches to the notion of «interest» in law, realization of the state and society economic interest, problems of their cooperation and realization.