Адміністративно-територіальна реформа і проблеми реалізації сучасної регіональної політики в Україні - Скрипнюк, О.В. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
В статті досліджуються проблеми адміністративно-територіальної реформи,реформування місцевого самоврядування, розвиток територіальних громад, трансформації державної регіональної політики, законодавче забезпечення цього процесу. В статье исследуются проблемы административно-территориальной реформы, реформирование местного самоуправления, развитие территориальных общин, трансформации государственной региональной политики, законодательное обеспечение этого процесса. The article analyzes the problems of realization of administrative-territorial reform in Ukraine, reforming local self-government, development of territorial communities, transformation of the state regional politics, and legislative framework of this process.