Сучасний муніципалізм в Україні: гуманістичні засади становлення та розвитку - Батанов, О.В. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті виділяються елементи сучасного муніципалізму та розкривається їх сутність. Розглядаються гуманістичні засади сучасного муніципалізму. Показано взаємозв’язки між процесами реалізації прав особи та принципів класичного муніципалізму у ході формування місцевого самоврядування в Україні. В статье выделяются элементы современного муниципализма и раскрывается их сущность. Рассматриваются гуманистические основы современного муниципализма. Показаны взаимосвязи между процессами реализации прав личности и принципов классического муниципализма в ходе формирования местного самоуправления в Украине. In the article the elements of modern municipalism've been defined and it's essence's been analyzed. The humanistic grounds of modern municipalism've been described. The relations between the processes of human rights realization and of the principles of classical municipalism in the process of local self-government development in Ukraine has been shown.