Принципи та цілі кодифікації трудового законодавства України - Хуторян, Н.М. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті досліджуються принципи та цілі кодифікації трудового законодавства України. Визначено такі важливі принципи кодифікації як: оптимальне збалансування виробничої і захисної функцій трудового права, соціальний діалог, недопустимість зниження рівня трудових гарантій працівників, примат міжнародного права над внутрішнім, єдність і диференціація правових норм та ін., розкрито сутність цих принципів. В статье исследуются принципы и цели кодификации трудового законодательства Украины. Определены такие важнейшие принципы кодификации, как оптимальное сбалансирование производственной и защитной функций трудового права, социальный диалог, недопустимость снижения уровня трудовых гарантий работников, примат международного права над внутренним, единство и дифференциация правовых норм и др., раскрыта сущность этих принципов. The article is devoted to research of the principles and goals of labor law codification in Ukraine. The important principles of codification such as optimal balance of the production and protecting functions of labour law, social dialog, prohibition of decreasing of the level of labour guarantees for employees, priority of international law before national legislation, unity and differentiation of legal rules and other are determined, the essence of these principles has been explained.