Проблеми вирішення майнових спорів подружжя при розірванні шлюбу - Труба, В.І. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
Стаття присвячена правовим проблемам, які виникають при поділі майна подружжя у зв’язку з розібранням шлюбу. На основі вивчення законодавства і наукової літератури сформульовано пропозиції про внесення змін в діюче законодавство та в акти тлумачення законодавства, метою яких є покращення існуючого порядку поділу майна подружжя після розірвання шлюбу. Статья посвящена правовым проблемам, возникающим при разделении имущества супругов в связи с расторжением брака. На основании изучения законодательства и научной литературы сформулированы предложения о внесении изменений в действующее в законодательство и акты толкования законодательства, целью которых является улучшение существующего порядка разделения имущества супругов при расторжении брака. The article is dedicated to legal problems, arising at severance of a married couple in connection with divorce. On the grounds of legislative acts analyzis scientific literature have been formed the proposals on amending effective legislation and the acts of interpretation of the legislation, aiming to improve the existing order of sharing property of a married couple in connection with divorce.