Працівники з сімейними обов’язками: поняття та юридичні гарантії у проекті Трудового кодексу - Гаращенко, Л.П. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
В статті досліджуються поняття та юридичні гарантії працівників з сімейними обов’язками у проекті Трудового кодексу України. На основі міжнародних актів,аналізу проекту Трудового кодексу, законодавства України та існуючих наукових досліджень з цього питання запропоновано визначення поняття «працівники з сімейними обов’язками», конкретизовані гарантії для цих працівників, а саме . у сфері робочого часу, відпусток, випробувального строку, атестації тощо. В статье исследуются понятие и юридические гарантии работников с семейными обязанностями в проекте Трудового кодекса Украины. Руководствуясь международными актами, анализируя проект Трудового кодекса, законодательство Украины и существующие научные исследования по этому вопросу, определено понятие «работники с семейными обязанностями», конкретизированы гарантии для этих работников, а именно . в сфере рабочего времени, отпусков, испытательного срока, аттестации и др. The article is devoted to research of the definition and legal guarantees of workers with family responsibilities in the draft Labour code of Ukraine. Following international acts, analysing the draft Labour code of Ukraine, the legislation of Ukraine and existing scientific researches on this issue, definition of «workers with family responsibilities» is determined, guarantees for these workers are specified, namely in the field of working hours, vacations, trial period, attestation and other.