Приватний сектор як сфера корупційних посягань: кримінально-правові аспекти - Нерсесян, А.С. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті автор аналізує нове для України правове явище - корупцію в юридичних особах приватного права - і визначає ряд недоліків українського кримінального законодавства в цій сфері, а також пропонує ряд рекомендацій по вдосконаленню нормативно-правового забезпечення протидії даному явищу. В статье автор анализирует новое для Украины правовое явление - коррупцию в юридических лицах частного права - и определяет ряд недостатков украинского уголовного законодательства в этой сфере, а также предлагает ряд рекомендаций по усовершенствованию нормативно-правового обеспечения противодействия данному явлению. The author analyzes a new for Ukraine legal phenomenon - corruption in the legal persons of private law and defines a number of shortcomings of the Ukrainian penal legislation in this area. Also, the author offers a range of recommendations for improving the regulatory framework ensuring the counter-action to this phenomenon.