Деякі аспекти глобалізації в екологічному праві - Чорноус, О.В. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
В даній статті досліджується питання впливу глобалізації на розвиток сучасного екологічного права. А також викладені засади розвитку концепції Екологічної Конституції Землі у сучасній юридичній науці та перспективи її майбутнього розвитку. В обзоре в краткой форме исследуется актуальность вопроса глобализации для современной науки экологического права. Изложены основные сведения, касающиеся развития концепции Экологической Конституции Земли в современной юридической науке и в международной политике, а также перспективы ее будущего развития. In the short overview have been explained the actual issues of globalization concerning the modern science of environmental law. There are represented the main data reflecting development of concept of the World Environmental Constitution in modern legal science and in the international politics as well as the perspectives of its further development.