Загальна характеристика законних презумпцій - Ляшенко, Р.Д. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті автор характеризує законні презумпції, формулює їх визначення, розглядає особливості їх закріплення у нормах права. Окрема увага приділяється аналізу неспростовних презумпцій. В статье автор дает характеристику законных презумпций, формулирует их определение, рассматривает особенности их закрепления в нормах права. Отдельное внимание уделяется анализу неопровержимых презумпций. In the article author provides characteristic of legal presumptions, formulates their definition, considers peculiarities of their definition (fixation) in legal norms. Special attention’s paid to analysis of incontestable presumptions.