Особливості правотворчого процесу у межах делегованої правотворчості - Грималюк, П.О. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті автором розкриваються теоретичні аспекти та особливості делегованого правотворчого процесу проаналізовано та розкрито особливості стадій регуляторної правотворчої діяльності як різновиду делегованої правотворчості. Проведене дослідження пов’язане з безперервним процесом розвитку теорії держави і права, а також спрямоване на удосконалення механізму реалізації норм права у системі соціально-правового регулювання суспільних відносин. В статье автором раскрываются теоретические аспекты и особенности делегированного правотворческого процесса раскрыты особенности стадий регуляторной правотворческой деятельности как разновидности делегированного правотворчества. Проведенное исследование связано с беспрерывным процессом развития теории государства и права, а также направлено на усовершенствование механизма реализации норм права в системе социально-правового регулирования общественных отношений. Theoretical aspects and features of the delegated law-making process have been described in the article by author the features of the stages of regulatory law-making process are exposed as a type of delegated law-making. Realized research is related to the constant process of development of theory of the state and law, and also directed on improvement of the mechanism of legal realization of norms in the system of the social legal regulation of social relations.