Оцінка експлуатаційної деградації металу на основі зображень ультразвукової томографії - Кошовий, В.В.; Романишин, І.М.; Романишин, Р.І.; Шама, М.А.; Шарамага, Р.В. (Надійність і довговічність машин і споруд, 2009)
Викладено новий неруйнівний (ультразвуковий) метод експериментальної оцінки ступеня експлуатаційної деградації металу в об’ємі товстостінних циліндричних об’єктів (трубопроводи) атомних електростанцій на базі томографічних зображень, відновлених з допомогою реєстрації ультразвукових сигналів, розсіяних мікроструктурою металу. Изложен новый неразрушающий (ультразвуковой) метод экспериментальной оценки степени эксплуатационной деградации металла в объеме толстостенных цилиндрических объектов (трубопроводы) атомных электростанций на базе томографических изображений, восстановленных при помощи регистрации ультразвуковых сигналов, рассеянных микроструктурой металла. The paper represents new nondestructive (ultrasound) method of the experimental estimation of a operating degradation degree spatial distribution in the metalick thickwalled cylinder objects (pipelines) of nuclear power plants on the basis of tomographic images reconstructed by the instrumentality of ultrasound signals scattered by a microstructure of the metal registration.