Переносний прилад для визначення характеристик міцності металів методом інструментованого індентування - Харченко, В.В.; Каток, О.А.; Дроздов, О.В.; Кутняк, В.В.; Рудницький, М.П.; Філатов, В.Е. (Надійність і довговічність машин і споруд, 2009)
Описано переносний прилад PIIT-02 для визначення характеристик міцності металів методом інструментованого індентування. Прилад розроблено згідно з вимогами ISO 14577 для проведення випробувань на макрорівні. Працездатність приладу продемонстрована випробуваннями на зразках із сталей 20, 45, 15Х2НМФА і трубі Ø 160×15 мм із сталі 22К. Описан прибор PIIT-02 для определения прочностных характеристик металлов методом инструментированного индентирования. Прибор разработан в соответствии с требованиями ISO 14577 для проведения испытаний на макроуровне. Продемонстрирована работоспособность прибора на образцах из сталей 20, 45, 15Х2НМФА и трубе Ø 160×15 мм из стали 22К. The paper describes a PIIT-0.2 portable device for determining the strength characteristics of metals by the instrumented indentation test method. The device was developed in accordance with the requirements of ISO 14577 and is intended for macro testing. The serviceability of the device is demonstrated by testing specimens of steels 20, 45 and 15Kh2NMFA and a pipe made of steel 22K with diameter 160×15 mm.