Засновник вітчизняної школи з нейтронної фізики (до 100-річчя з дня народження академіка НАН України Митрофана Васильовича Пасічника) - Вишневський, І.М.; Слісенко, В.І.; Корж, I.О.; Кальченко, О.І. (Вісник НАН України, 2012)
У матеріалі запропоновано розгорнуту біографію академіка Національної академії наук України, заслуженого діяча науки i техніки України, доктора фізико-математичних наук, професора Митрофана Васильовича Пасічника — відомого вченого в галузі ядерної фізики, засновника української школи з нейтронної фізики, якому в червні 2012 p. виповнюється 100 років з дня народження. Основну увагу акцентовано на його наукових здобутках, висвітлено найважливіші штрихи науково-організаційної та громадської діяльності М.В. Пасічника — людини з активною життєвою позицією, щиро відданої науці.