Катагенез пород фанерозоя Днестровско-Прутского междуречья как следствие особенностей его геологического развития - Иванова, А.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглядаються основні етапи тектонічного розвитку ДПМ і відповідні їм комплекси фанерозойських порід з вугільною речовиною, ступінь вуглефікації якої є відбиттям особливостей геологічного розвитку регіону. The main stages of the tectonic history of the Dniester-Prut watershed and the associated Phanerozoic rocks with organic matter are discussed. The degree of coalification of the organic matter reflects the peculiarity of the geological history of the region.