Теорема сравнения решений квазилинейных СДУЧП параболического типа со слабыми источниками - Мельник, С.А. (Доповіді НАН України, 2011)
Доведено теорему порівняння розв'язків задачі Коші для СДРЧП параболічного типу. Головна частина рівняння є лінійною. Коефіцієнти дрейфу та дифузії містять в собі нелінійні члени степеневого виду. Показники степенів додатні, але менші за одиницю. Таким чином, рівняння містить в собі слабке детерміноване та слабке стохастичне джерело. The comparison theorem for a nonlinear stochastic heat equation is proved. Factors of drift and diffusion contain nonlinear members of a power kind. Indices of degrees are positive numbers less than one.