Про характеризації пронормальних підгруп у деяких класах нескінченних груп - Курдаченко, Л.А.; Пипка, О.О.; Субботін, I.Я. (Доповіді НАН України, 2011)
Отримано нові результати щодо зв'язків між пронормальними, абнормальними та контранормальними підгрупами. Зокрема, наведено нові характеризації пронормальних та абнормальних підгруп. Також опис груп, усі підгрупи яких пронормальні, розширений до класу груп, які мають нормальну систему Куроша–Чернікова з локально ступінчатими факторами. New results on the connections between pronormal, abnormal, and contranormal subgroups of a group are presented. New characterizations of pronormal and abnormal subgroups have been obtained. The description of groups, whose all subgroups are pronormal, has been extended to a class of groups having the normal Kurosh–Chernikov series with locally graded factors.