Стратиграфічне розчленування примежових розрізів юри й крейди Східного Криму за вапняковим нанопланктоном - Матлай, Л.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Вапняковий нанопланктон вивчено в розрізах титону-беріасу басейну р. Тонас, на м. Св. Іллі та в беріаському розрізі поблизу с. Південне. За складом комплексів нанопланктону в титоні визначено зону NJK/Helenea chiastia з субзонами NJKа, NJKc, а в беріасі — зону NK-1/Nannoconus steimanni (за Т. Браловером, 1989). Встановлено перерву в нижньому беріасі в об'ємі приграничної субзони NJKd. Calcareous nannofossils have been first investigated in the Tithonian-Berriasian sediments of the Tonas River Basin, on the Saint Elias Cape, and from the Berriasian section near the village Jujnoe. Two nannoplankton zones have been established: Helenea сhiastia Zone (NJK) with its subzones NJKa, NJKc and Nannoconus steinmanni Zone (NK1), according Nannofossils Biostratigraphy after Bralower T., 1989.