Синтез солей та ефірів сульфоланіл-3-дитіокарбамінових кислот - Пархоменко, П.І.; Мусієнко, О.А.; Курильчик, С.М.; Кріль, Л.М.; Пархоменко, В.І. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2001)
Узагальнено результати синтезу солей та ефірів сульфоланіл-3-дитіокарбамінових кислот. Досліджено взаємодію 3-амінотіолан-1,1-діоксиду, 3-аміно-3-метилтіолан-1,1-діоксиду, N-метил-N-(діоксотіоаніл-3)аміну та N-метил-N-(3-метил-1,1-діоксотіоланіл-3)аміну із сірковуглецем у присутності гідроксидів лужних металів або амінів. Наведено реакції деяких одержаних солей 1,1-диоксотіоланіл-3-дитіокарбамінових кислот з галогеналкілами (арилами) та розчинними у воді солями двовалентних металів. Обобщены результаты синтеза солей и эфиров сульфоланил-3-дитиокарбаминовых кислот. Исследовано взаимодействие 3-аминотиолан-1,1-диоксида, 3-амино-3-метилтиолан-1,1-диоксида, N-метил-N-(диоксотиоланил-3)амина и N-метил-N-(3-метил-1,1-диоксотиоланил-3)амина с сероуглеродом в присутствии гидрооксидов щелочных металлов или аминов. Приведены реакции некоторых полученных солей 1,1-диоксотиоланил-3-дитиокарбаминовых кислот с галогеналкилами (арилами) и растворимыми в воде солями двухвалентных металлов. The results of synthesis of salts and ethers (1,1-dioxo-tetrahydrothiophen-3-yl)-dithiocarbamic acids are generalized. The interaction of 1,1-dioxo-tetrahydrothiophen-3-yl-amine, (1,1-dioxo-tetrahydrothiophen-3-yl)-methyl-amine, 3-methyl-1,1-dioxo-tetrahydrothiophen-3-yl-amine and methyl-(3-methyl-1,1-dioxotetrahydrothiophen-3-yl)-amine with carbon disulfide at the presence of hydroxides of alkali metals or amines is studied. Reactions of salts of dithiocarbamic acids with alkyl (aryl) halogenides and water soluble salts of divalent metals are presented.