Діяльність українських політичних сил у міжвоєнній Польщі (1921–1939): проблеми і напрями наукових досліджень - Футала, В. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2011)
Проаналізовано праці українських і польських істориків, присвячені діяльності українських політичних партій, організацій, рухів та військової еміграції у Польщі міжвоєнного періоду ХХ ст. Виділено основні напрями досліджень, підведено підсумок вивчення теми та окреслено шляхи подальших наукових пошуків. In the article the work of Ukrainian and Polish historians devoted to Ukrainian political parties, organizations, movements and military emigration in Poland during the period between wars of the 20th century is analysed. The main directions of the research are singled out, the results of the conducted studies are summed up and the ways for further scientific searches are outlined.