Проблема українсько-польського протистояння на західноукраїнських землях у роки Другої світової війни в історичній науці: демографічний зріз - Каліщук, О. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2011)
Досліджено кількість жертв в етнонаціональних конфліктах на території Західної України під час Другої світової війни на підставі наукової літератури про цей період. Звернено увагу на трагічні наслідки цього протистояння для обох сторін конфлікту. The author investigates the number of ethnic-national victims in the conflict on the West Ukrainian territories during World War ІІ on the base of studyіng scientific literature. The author focuses on the consequences which appeared to be tragic for both sides.