Історія–наука–культура–релігія: дослідження українсько-польських відносин у "Варшавських українознавчих записках" - Піх, О. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2011)
Висвітлено функціонування наукового часопису "Варшавські українознавчі записки", який видається на основі щорічних міжнародних українознавчих конференцій – Польсько-українські зустрічі. У збірнику започатковано систематичні дослідження з історії літератури, мови, релігії та Церкви, національної свідомості, політичної і філософсько-суспільної думки в Україні, проблем історії українсько-польських взаємин, ролі видатних постатей, а також культурних трансформацій українсько-польського прикордоння. The article highlights the functioning of the scientific journal "Warsaw Notes on Ukrainian Studies" ("Warshavski ukrainoznavchi zapysky"), which is issued on the basis of an annual international conference on Ukrainian studies – Polish-Ukrainian meeting. The proceedings turned into systematic research on the history of literature, language, religion and Church, national consciousness, political and philosophical opinion in Ukraine, problems of the history of Ukrainian-Polish relations, the role of prominent figures, and cultural transformations of the Polish-Ukrainian border.