Взаємозв’язок великих кондратьєвських циклів розвитку економіки і системних світових конфліктів - Згуровський, М. (Україна. Наука і культура, 2009)
Однією з найважливіших проблем, що постала перед сучасною наукою у зв’язку із стрімким розгортанням глобальної економічної кризи, загостренням світових конфліктів, є вироблення науково обґрунтованих «метричних» експрес прогнозів розвитку суспільства на ближчу і далеку перспективу.