Листи з минулого. Дванадцять листів Василя Єрмакова до Бориса Букреєва (Україна. Наука і культура, 2009)
Листи професора Єрмакова дають нам відчути атмосферу університетського життя понадстолітньої давнини. Проте в них є чисто математичні міркування, які не всі зрозуміють. На наше прохання випускник Київського університету 1966 року, член-кореспондент Національної академії наук України Юрій Анатолійович Дрозд прочитав листи як математик.