Экстремальные задачи для лучевых систем с переменным количеством точек на лучах - Бахтин, А.К.; Таргонский, А.Л. (Доповіді НАН України, 2011)
У роботi розв’язано екстремальну задачу по знаходженню максимуму функцiонала, який складається iз добутку внутрiшнiх радiусiв областей, у випадку рiзної кiлькостi точок на променях вiдповiдної променевої системи. The extremal problem on maximizing a functional which consists of the products of the inner radii of domains for different numbers of points on rays of an appropriate ray system is solved.