Эксцентричная форма потери устойчивости вращающегося упруго-пластического диска - Лила, Д.М. (Доповіді НАН України, 2011)
У рамках теорії малих пружно-пластичних деформацій запропоновано спосіб розрахунку методом малого параметра можливої втрати стійкості плоского кругового диска, що обертається. Підтверджено формулу для обчислення критичної кутової швидкості обертання диска із нестискуваного матеріалу. A way of calculating a possible stability loss by a rotating plane circular disc is suggested within the theory of small elastoplastic deformations and the small parameter method. The formula for calculating the critical angular velocity of rotation of an incompressible disc is verified.