Фізико-хімічні властивості грунтів в умовах Київського мегаполісу - Луцишин, О.Г.; Радченко, В.Г.; Палапа, Н.В.; Яворовський, П.П.; Весна, В.Я.; Скрипник, Г.Л.; Ковальова, О.М. (Доповіді НАН України, 2011)
У вуличних грунтах Київського мегаполiсу в зонi зелених насаджень встановленi критичнi вiдхилення фiзико-хiмiчних показникiв вiд їх оптимальних значень, що характеризує їх як антропогенно i техногенно урбанiзованi грунти, якi є малопридатними для росту i розвитку рослин. In street soils of the Kyiv megalopolis in the area of green planting, critical deviations of physical and chemical indices from their optimal values are found, which characterizes them as anthropogenically and technogenically urbanized soils of little use for the growth and development of plants.