Образование двойных концентрических мембран в клетках пресноводных водорослей при действии токсикантов - Грубинко, В.В.; Костюк, К.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглянуто вплив iонiв цинку, свинцю i дизельного палива водного середовища на мембраноутворення в клiтинах прiсноводих водоростей. Вперше описано адаптацiю водоростей до хiмiчних речовин за рахунок утворення в їх клiтинах вторинних концентричних мембран, а також показанi змiни структури мембран, якi вiдбуваються в ходi їх формування. The impact of metals and petroleum products of the aquatic environment on membranogenesis in cells of freshwater algae is studied. The adaptation of algae to chemicals through the induction formation of secondary concentric membranes in their cells is first described. The changes in the membrane structure that occur during their formation are shown.