Розподіл основних фізико-хімічних форм радіонуклідів чорнобильського походження у водних рослинах оз. Глибоке - Ганжа, Х.Д.; Гудков, Д.І.; Кленус, В.Г.; Широка, З.О. (Доповіді НАН України, 2011)
Дослiджено розподiл фiзико-хiмiчних форм радiонуклiдiв у водних рослин оз. Глибоке, що розташоване на територiї поблизької Чорнобильської Зони вiдчуження. Проаналiзовано мiжвидовi особливостi нагромадження ^137Cs й ^90Sr та виявлено вiдмiнностi в розподiлi фiзико-хiмiчних форм радiонуклiдiв вiдповiдно до типу живлення дослiджуваних рослинних органiзмiв. The distribution of the physicochemical forms of radionuclides in the aquatic vegetation of the Glyboke lake located on the territory of the inner Chernobyl exclusion zone is studied. The interspecific features of ^137Cs and ^90Sr accumulation are analyzed, and the differences in the distributions of radionuclide physicochemical forms in accordance with the nutrition type of the studied plant species are determined.