Эффекты взаимодействия полосковых резонаторов и новые типы неминимально-фазовых фильтров с постоянным временем задержки - Захаров, А.В.; Ильченко, М.Е. (Доповіді НАН України, 2011)
Встановлено особливостi електромагнiтної взаємодiї смужкових резонаторiв. Цi особливостi покладено в основу побудови нових типiв немiнiмально-фазових фiльтрiв затримки, якi виходять за рамки класичної канонiчної моделi. Наведено результати моделювання нових немiнiмально-фазових фiльтрiв затримки, реалiзованих на смужкових лiнiях передачi з високою дiелектричною сталою εr = 92. Показано, що час затримки таких фiльтрiв може становити 10–20 нс на частотах 1880–2150 МГц при вiдноснiй ширинi смуги пропускання 2,8–4,1%. Розмiри фiльтрiв не перевищували 10×10× 2 мм. Some features of the electromagnetic interaction of stripline resonators are established. These features are a basis for the creation of new types of non-minimum phase filters with constant group delay time, which are beyond the classical canonical filter’s model. The results of computer simulations of new stripline delay line filters with high dielectric constant εr = 92 are given. The size of the filters is less than 10 × 10 × 2 mm, the delay time is 10–20 ns in the frequency range 1880–2150 MHz, and the relative band width is 2.8–4.1%.