Анализ некоторых отображений множеств в дедекиндовы кольца - Скобелев, В.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Дослiджено спiввiдношення мiж множинами вiдображень абстрактної множини S у повнi системи залишкiв за скiнченним набором попарно взаємно простих елементiв дедекiндового кiльця та множинами вiдображень множини S у повну систему залишкiв за добутком цих елементiв. Встановлено, що отриманi результати можуть бути застосованi для комбiнаторного аналiзу об’єктiв, побудованих у термiнах скiнченних числових кiлець i використовуваних у прикладних задачах перетворення iнформацiї. Some interrelation between sets of mappings of an abstract set S to complete residue systems by a finite collection of pairwise relatively prime elements of any Dedekind ring and sets of mappings of the set S to the complete residue system by the product of above-pointed elements is studied. It is illustrated that the established results can be applied to combinatorial analysis of objects determined into terms of finite number rings used in applied problems of information transformation.