Перспективи сталого розвитку регіону - Гріневська, С.М. (Економіка промисловості, 2011)
Надано авторську інтерпретацію основних положень сталого розвитку регіону. Визначено стратегічні цілі та завдання сталого розвитку регіону в соціально-економічній сфері. Виявлено основні загрози сталому розвитку регіону в соціально-економічній сфері. Запропоновано перспективні напрями державного регулювання сталого розвитку регіону.
Ключові слова: сталий розвиток, регіон, соціально-економічний аспект, державне регулювання. Представлена авторская интерпретация основных положений устойчивого развития региона. Определены стратегические цели и задачи устойчивого развития региона в социально-экономической сфере. Выявлены основные риски устойчивого развития региона в социально-экономической сфере. Предложены перспективные направления государственного регулирования устойчивого развития региона.
Ключевые слова: устойчивое развитие, регион, социально-экономический аспект, государственное регулирование. The author’s interpretation of basic points of region’s sustainable development is represented. Strategic purposes and tasks of region’s sustainable development in the socio-economic sphere are defined. The main risks of region’s sustainable development in the socio-economic sphere are distinguished. The prospective directions of the state regulation of region’s sustainable development are proposed.
Keywords: sustainable development, region, socio-economic aspect, state regulation.