Модернізація вітчизняної промисловості: аналіз тенденцій та перспективи розвитку - Грига, В.Ю. (Економіка промисловості, 2011)
Визначено перспективи та проблеми модернізації вітчизняної промисловості. Розглянуто процеси модернізації через динаміку таких показників, як ступінь зносу, обсяги інвестицій в основний капітал, фондоозброєність. Проаналізовано тенденції та перспективи розвитку промисловості.
Ключові слова: модернізація промисловості, перспективи розвитку, Класифікатор видів економічної діяльності. Определены перспективы и проблемы модернизации отечественной промышленности. Рассмотрены процессы модернизации через динамику таких показателей, как степень износа, объемы инвестиций в основной капитал, фондовооруженность. Проанализированы тенденции и перспективы развития промышленности.
Ключевые слова: модернизация промышленности, перспективы развития, Классификатор видов экономической деятельности. The paper defines the prospects and problems concerning modernization of the domestic industry. The processes of modernization are considered through dynamics of such indicators as the level of deterioration, amounts of investments in basic capital, capital-labour ratio.
Keywords: modernization of industry, prospects for development, classifier of economic activity.