Использование метода динамического программирования при решении дискретных технико-экономических задач - Ляхов, А.В.; Шмидт, Д.С. (Економіка промисловості, 2011)
Наведено методичний підхід до вирішення дискретних оптимізованих завдань на прикладі розподілу ресурсів у технологічних (організованих) процесах виробництва. Процес розподілу ресурсу реалізується поетапно: на кожному етапі здійснюються розрахунки витрат на використання ресурсу; при зворотному перебігу остаточно визначаються мінімальні витрати на весь процес.
Ключові слова: оптимізація, ресурси,
витрати, динамічне програмування. Приведен методический подход к решению дискретных оптимизированных задач на примере распределения ресурсов в технологических (организованных) процессах производства. Процесс распределения ресурса осуществляется поэтапно: на каждом этапе при прямом ходе производятся расчеты затрат на использование ресурса; при обратном ходе окончательно определяются минимальные затраты на весь процесс.
Ключевые слова: оптимизация, ресурсы, затраты, динамическое программирование. The methodical approach to solving discrete optimization problems is presented on the example of distribution of resources in the technological (organizational) processes of manufacture. The process of distribution of a resource is realized stage by stage: at each stage the calculation of resources costs is made during a direct production; during the reverse production the minimal costs are calculated for the whole process.
Keywords: optimization, resources, costs, dynamic programming.