Володимир Леонтович і перша щоденна українська газета «Громадська думка» (1905–1906) та її наступниця «Рада» (1906–1914) - Старовойтенко, І. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2007)
Розглянуто особливості публіцистичного стилю В.Леонтовича, чисельність його статей, їх різножанровість, тематична актуальність. Підкреслено, що темами публіцистичних нарисів В.Леонтовича стали національне питання та український рух, а також питання українського культурно-літературного життя.