ІКУ – основа побудови інформаційного суспільства - Козлова, Л.В. (Економіка промисловості, 2011)
Доведено необхідність створення ситуаційного центру, який на базі системи інформаційно-аналітичного забезпечення місцевих органів влади здійснюватиме збір, накопичення, зберігання та обробку інформації статистичних показників та індикаторів соціального, економічного й екологічного моніторингу для забезпечення сталого розвитку міста. Такий ситуаційний центр пропонується створити на базі місцевих адміністрацій. Ключові слова: інформаційне суспільство, ситуаційний центр, стійкий розвиток. Доказана необходимость создания ситуационного центра, который на основании системы информационно-аналитического обеспечения местных органов власти будет проводить сбор, накопление, хранение и обработку информации статистических показателей и индикаторов социального, экономического и экологического мониторинга для обеспечения устойчивого развития города. Такой ситуационный центр предлагается создать на уровне местных администраций. Ключевые слова: информационное общество, ситуационный центр, устойчивое развитие. The paper grounds the necessity of creating a situational center which would collect, accumulate and process the information including statistical indexes and indicators of the social, economic and ecological monitoring on the basis of the system of information-analytical support to the local bodies in order to provide a sustainable development of city. The situational center is offered to be created at the level of local administrations. Keywords: information society, situational centre, sustainable development.