Стратегія розвитку світового ПЕК та його регіональні особливості - Бурлака, В.Г.; Бурлака, В.Г.; Burlaka, V.H. (Економіка промисловості, 2011)
На основі аналізу формування світового ПЕК в умовах світової фінансово-економічної кризи з використанням останнього прогнозу
Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) уточнено пріоритетні напрями розвитку ПЕК України з урахуванням сучасних тенденцій підвищення ролі та значення відновлюваної енергетики, альтернативних видів палива та прискорення темпів зростання енергоефективності.
Ключові слова: структура енергетичного сектору, нафта, природний газ, вугілля, гідроелектроенергія, відновлювані джерела енергії. На основе анализа формирования мирового ТЭК в условиях мирового финансово-экономического кризиса с использованием последнего прогноза Международного энергетического агентства (МЭА) уточнены приоритетные направления развития ТЭК Украины с учетом современных тенденций повышения роли и значения возобновляемой энергетики, альтернативных видов топлива и ускорения темпов роста энергоэффективности.
Ключевые слова: структура энергетического сектора, нефть, природный газ, уголь, гидроэлектроэнергия, возобновляемые источники энергии. Based on analysis of the the world fuel-and-energy complex formation, and using the recent fore-casts made by the International Energy Agency (IEA), the author defines the priority development of Ukraine's fuel-and-energy complex taking into account modern tendencies of increasing the role and significance of renewable power industry, alternative fuels, and increased rates of energy efficiency.
Keywords: structure of power sector, oil, natural gas, coal, hydroelectricity, renewable energy sources.