Оцінка наукових підходів у визначенні інноваційного потенціалу підприємств - Родіонова, І.В. (Економіка промисловості, 2011)
Наведено характеристику інноваційного потенціалу підприємства та обґрунтовано необхідність комплексного оцінювання наукових підходів в умовах сучасної парадигми формування вітчизняної економіки. Розглянуто різноманітні підходи до трактування термінів «інновація», «потенціал» та «інноваційний потенціал підприємства», висвітлено їх переваги та недоліки. Встановлено найбільш доцільні підходи до визначення вищевказаних термінів.
Ключові слова: інновація, потенціал, інноваційний потенціал підприємства, підходи до визначення терміна інноваційний потенціал підприємства. Приведена характеристика инновационного потенциала предприятия и обоснована необходимость проведения комплексной оценки научных подходов в условиях современной парадигмы формирования отечественной экономики. Рассмотрены различные подходы к трактовке терминов "инновация", "потенциал" и "инновационный потенциал предприятия", выделены их достоинства и недостатки. Установлены наиболее целесообразные подходы к определению вышеуказанных понятий.
Ключевые слова: инновация, потенциал, инновационный потенциал предприятия, подходы к определению термина "инновационный потенциал предприятия". The characteristics of innovation potential of enterprises is presented, and the necessity of making a comprehensive evaluation of scientific approaches in the current paradigm of the domestic economy formation are grounded. The various approaches to the interpretation of the terms “innovation”, “potential” and “innovation potential of the enterprise” are considered, as well as their advantages and disadvantages. The most appropriate approaches to the above definitions are determined.
Keywords: innovation, potential, innovation potential of the enterprise, approaches to definition of the term "innovation potential of the enterprise."