Вплив дії податкової системи на розвиток підприємства - Міньковська, М.В. (Економіка промисловості, 2011)
Проаналізовано надходження основних податків у державний бюджет з урахуванням особливостей реформування податкової системи та політики України. Виявлено особливості фіскальної спрямованості політики оподаткування. Проведено аналіз формування дохідної частини бюджету України. Надано характеристику політики управління ПДВ. Рекомендовано використання методики обчислення критичних величин податків та зборів для визначення фінансової стійкості підприємства. Ключові слова: податкова система, фінансова стійкість, державний бюджет. Проанализированы поступления основных налогов в государственный бюджет с учетом особенностей реформирования налоговой системы и политики Украины. Выявлены особенности фискальной направленности политики налогообложения. Проведен анализ формирования доходной части бюджета Украины. Представлена характеристика политики управления НДС. Рекомендовано использование методики исчисления критических величин налогов и сборов для определения финансовой устойчивости предприятия. Ключевые слова: железнодорожные перевозки, международные транзитные перевозки, проблемы, перспективы. The paper analyses budgetary receipts in regard to the state budget taking into account the features of the tax system and tax policy reforms in Ukraine. The features of a fiscal oriented taxation policy are identified. The analysis of Ukraine’s budgetary receipts formation was made. The management policy concerning VAT is characterized. The methods of calculating the critical sizes of taxes and tax collection are recommended for determining enterprise’s financial stability. Keywords: carriage by rail, international transit, problems, prospects.