Інформаційний ресурс у контексті теорії факторів виробництва - Коваленко, Ю.О. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто питання стосовно проблем досліджень у сфері інформаційних ресурсів суспільства, розкрито сутність інформаційного ресурсу як фактора виробництва та форми представлення знань, визначено закономірності формування, перетворення і поширення різних видів інформаційних ресурсів у сучасному суспільстві.
Ключові слова: інформація, інформаційний ресурс, фактор виробництва, інформаційне суспільство. Рассмотрены вопросы относительно проблем исследований в области информационных ресурсов общества, раскрытия сущности информационного ресурса как фактора производства и формы представления знаний, определения и исследования закономерностей формирования, преобразования и распространения разных видов информационных ресурсов в современном обществе.
Ключевые слова: информация, информационный ресурс, факторы производства, информационное общество. The paper considers the issues concerning the researches in the field of information resources of society, essence of information resources as a factor of production and form of presenting knowledge, in the field of determining and studying regularities in formation, changing and diffusion of different types of information resources in the modern society.
Keywords: information, information resource, production factors, information society.