Підприємницький труд як природна мотиваційна функція господарювання - Ткаченко, В.А.; Гаращук, О.В. (Економіка промисловості, 2011)
Наведено різні форми діяльності людини в контексті її свідомості та волі; визначено, що самореалізаційна активність людини стає необхідною умовою подальшого вдосконалення і розвитку її діяльності та піддається мотиваційному регулюванню; розглянуто тотожність ініціативної трудової діяльності з підприємництвом. Ключові слова: діяльність, самореалізація, мотивація, підприємництво, самоствердження, правовий захист. Рассматриваются различные формы деятельности человека в контексте его сознания и воли. Определено, что самореализационная активность человека становится необходимым условием дальнейшего совершенствования и развития ее деятельности и подвергается мотивационному регулированию; рассматривается тождество инициативной трудовой деятельности с предпринимательством. Ключевые слова: деятельность, самореализация, мотивация, предпринимательство, самоутверждение, правовая защита. Different forms of human activity are considered in the context of consciousness and will. It has been determined that human activity aimed at self-realization becomes a necessary condition for further improving and developing the activity and is subjected to motivational regulation. The identity of initiative business activity with entrepreneurship is considered. Keywords: activity, self-realization, motivation, entrepreneurship, self-affirmation, legal support.