Всесвітній тиждень мозку – 2012 - Войтенко, Н.В.; Любанова, О.П. (Вісник НАН України, 2012)
19–23 березня 2012 року в Києві відбувся Український тиждень мозку, що проходить у рамках Всесвітнього тижню мозку. Цю ініціативу було започатковано в 1996 році товариством Dana Foundation, яке об’єднує понад 500 провідних нейрофізіологів з усього світу. Під час таких заходів учені із самих різних галузей нейронауки в багатьох країнах світу намагаються привернути увагу громадськості до проблеми вивчення мозку та популярно розповісти про останні досягнення на цьому шляху. В Україні Тиждень мозку проводиться вже втретє за участю Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України, Українського товариства нейронаук та Українського наукового клубу.