Про достатні умови стійкості гібридних автоматів з нечітким перемиканням - Бичков, О.С. (Доповіді НАН України, 2011)
На базі теорії можливостей введено поняття узагальненого нечіткого гібридного автомата з нечітким перемиканням (УНГАНП). Введено поняття стійкості стаціонарних станів УНГАНП із заданим рівнем і встановлено достатні умови такої стійкості шляхом узагальнення методу функцій Ляпунова. On the basis of possibility theory, a notion of general fuzzy hybrid automaton with fuzzy switching (GFHAFS) is introduced. A notion of stability of equilibrium points of GFHAFS is introduced, and the sufficient conditions for such stability are obtained as a result of the generalization of Lyapunov's second method.