Индивидуальные теоремы о разрешимости эллиптических задач и пространства Хермандера - Михайлец, В.А.; Мурач, А.А. (Доповіді НАН України, 2011)
Дослiджено розв'язнiсть загальної регулярної елiптичної крайової задачi в гiльбертових шкалах просторiв, що складаються з нерегулярних розподiлiв. Знайдено достатню умову на простiр правих частин елiптичного рiвняння, за якої оператор задачi є обмежений i нетерiв у вiдповiдних парах функцiональних просторiв. Вказано широкi класи просторiв Хермандера, що задовольняють цю умову. A solvability of general elliptic boundary-value problem is investigated in Hilbert scales of spaces that consist of nonregular distributions. We find a sufficient condition for the space of right-hand sides of the elliptic equation, under which an operator of the problem is bounded and Fredholm on the corresponding couples of function spaces. Extensive classes of Hörmander spaces satisfying this condition are found.