Оценки сложности экспериментов с блоками управляемых перестановок - Скобелев, В.Г. (Доповіді НАН України, 2011)
Для базових типів блоків керованих перестановок (матричних, пошарових та рекурсивних) отримано асимптотичні оцінки складності експериментів, призначених для виявлення або локалізації поодиноких несправностей. Встановлено, що для матричних та рекурсивних блоків керованих перестановок складність цих експериментів не є істотною порівняно зі складністю самого блоку. For basic types of controlled blocks of permutations (namely, matrix, stratum, and recursive ones), the asymptotic estimations of complexity of experiments intended to detect or to localize simple faults are established. It is shown that, for matrix and stratum controlled blocks of permutations, the complexity of above-mentioned experiments is not essential relative to the complexity of the corresponding block.